AnySharp® PRO Wolfram

97 zł

Doskonała ostrzałka do noży kuchennych:

  • zapewnia oszczędność i redukcję odpadów, z gwarancją działania przez 10 lat
  • łatwa w obsłudze dla osób prawo- i leworęcznych
  • przyssawka mocująca PowerGrip
  • kompaktowa i trwała
  • do noży ze stali utwardzonej oraz ząbkowanych
  • wykorzystuje technologię węglika wolframu
  • umożliwia bezpieczne ostrzenie noży kuchennych, minimalizuje ryzyko wypadków
  • optymalny kąt ostrzenia 20 stopni
  • zapewniając doskonałe wyniki bez specjalistycznych umiejętności

Na stanie

SKU: ASKSPROwolfPL Kategoria: Tagi: ,

Sekret skuteczności ostrzałki AnySharp®

Sekretem  ostrzarki AnySharp® są dwie trójkątne płytki ostrzące, wykonane z węglika wolframu. To nowoczesny i zaawansowany materiał, powstający w wyniku syntezy metalicznego wolframu i węgla, w bardzo wysokich temperaturach dochodzących nawet do 2000 °C.

Dzięki tej nadzwyczajnej twardości, porównywalnej do najtwardszego na Ziemi minerału czyli diamentu, możliwe jest łatwe ostrzenie noża wykonanego np z hartowanej stali, a płytki ostrzące biją na głowę swoją skutecznością ale i żywotnością ostrzałkę diamentową, czy ostrzałkę ceramiczną jedynie napylonym na kółeczka materiałem ściernym.

Dopełnieniem skuteczności ostrzenia AnySharp® jest solidne, nieruchome podparcie ostrzałki, dzięki przyssawce z dźwignią –PowerGrip®. Taka skuteczna stabilizacja płytek ostrzących sprawia, że proces ostrzenia jest bardziej efektywny i dokładniejszy w porównaniu z ostrzałkami przytrzymywanymi drugą ręką.

Więcej przeczytasz w artykule: Dlaczego ostrzałki AnySharp® są doskonałe?

Robert Makłowicz, Jamie Oliver i Ken Hom 
o ostrzałkach AnySharp®

AnySharp®, to ostrzałka najlepszych Szefów Kuchni na całym Świecie.

Robert Makłowicz

Opinia o ostrzałce do noży - Robert Makłowicz Szef Kuchni

Robert Makłowicz | Tego Pana w Polsce nie trzeba przedstawiać ?

Potwierdzam niezwykłą przydatność ostrzałek AnySharp,
niezastąpionego narzędzia pozbawiającego tępoty wszystkie noże,
które da się ostrzyć.
Swe spostrzeżenia opieram na empirii,
gdyż jestem posiadaczem takowych ostrzałek

Jamie Oliver

Opinia o ostrzałce do noży - Jamie Oliver Szef Kuchni

Jamie Oliver | Profesjonalny Szef Kuchni, autor wielu programów i książek kulinarnych

Jak poprawnie naostrzyć nóż używając stalki prętowej?
Najpierw kup sobie ostrzałkę AnySharp.
Zacznij od mocniejszych pociągnięć, potem kilka lżejszych aby przywrócić Twojemu nożowi krawędź tnącą!

Ken Hom

Opinia o ostrzałce do noży - Ken Hom Mistrz Kuchni Azjatyckiej

Ken Hom | prezenter BBC, Profesjonalny Szef Kuchni Azjatyckiej

Uwielbiam używać AnySharp-a! Dzięki niej, mój tasak jest ostrzy jak brzytwa. Jest łatwa w użyciu i nie rozstaję się z nią w kuchni!

Michał Fabiszewski

Opinia o AnySharp od MasterChef Michał Fabiszewski

MasterChef Michał Fabiszewski | Vice MasterChef 5 (TVN). Doświadczenie zdobywał pod okiem Wojciecha Modesta Amaro w AtelierAmaro. Obecnie szef kuchni Sodexo. Ambasador kulinarny polskiej wsi. Szuka w kuchni prawdy i prostoty.
Nie akceptuje tępych noży! Jak sam o sobie pisze „gotuje, inspiruje, nie zmywa ;)”

Nagrody i wyróżnienia

Gdzie kupisz AnySharp® PRO?

Kolory AnySharp® PRO

Jak ostrzyć nóż ostrzałką AnySharp®?

1. Przyssij ostrzałkę do blatu

Ostrzałkę dociśnij lekko do blatu i opuść dźwignię w dół.

Instrukcja mocowania PowerGrip szczelinowej ostrzałki AnySharp

2. Naostrz nóż, przeciągając go pomiędzy płytkami

Przeciągaj nóż do siebie, aż będzie ostry, tak jak lubisz.

Instrukcja ostrzenia noży za pomocą szczelinowej ostrzałki AnySharp

Budowa ostrzałki AnySharp® PRO wolfram

  1. Dźwignia, dzięki której uruchomisz przyssawkę i przyssiesz ostrzałkę do blatu.
  2. Super twarde i skuteczne płytki ostrzące ze stopu węglika wolframu.
  3. Osłona chroniąca nóż przed uszkodzeniem.
  4. Korpus wykonany z metalu. W wersji Classic z wytrzymałego tworzywa.
  5. Przyssawka PowerGrip® zapewnia bezpieczeństwo. Dzięki niej możesz ostrzyć używając tylko jednej ręki.

Do jakich noży?

Jakie noże mogę naostrzyć?

  • gładkie i ząbkowane np. nóż do chleba,
  • nierdzewne lub ze stali węglowej,
  • tytanowe,
  • finki i scyzoryki,
  • tasaki i maczety,
  • noże myśliwskie, a nawet siekiery…

Jakich noży nie ostrzyć?

  • ceramicznych,
  • z drobnymi ząbkami np. noże do steków.
jakie noże kuchenne naostrzę ostrzałką szczelinową AnySharp

Jak rozpoznać rodzaj noża?

Podpowiadamy w naszej serii poradników:

Czym różnią się wersje Classic i PRO?

Wersje AnySharp® Classic posiadają:

  • Korpus z wytrzymałego tworzywa
  • 2 lata gwarancji

Wersje AnySharp® PRO posiadają:

  • Korpus z metalu
  • 10 lat gwarancji

Obie wersje posiadają ten sam system ostrzący z płytkami ze stopu węglika wolframu oraz są tej samej wielkości.

Więcej detali pokazaliśmy w osobnym artykule: Classic vs PRO

10 lat Gwarancji na produkt i Gwarancja Satysfakcji

10 lat gwarancji na wersję PRO

Gwarancja obejmuje całą ostrzałkę AnySharp®. Żywotność płytek ostrzących to 10.000 przeciągnięć nożem. Osoby, które bardzo dużo ostrzą, mogą zamienić płytki stronami. Dzięki temu będziesz cieszyć się ostrzałką na nowo.

Gwarancja Satysfakcji na wersje PRO

Jesteśmy tak pewni skuteczności ostrzenia ostrzałki AnySharp®, że możesz dokonać zwrotu do 14 dni, nawet po jej użyciu.

Możesz też sprawdzić, jak dbamy o bezpieczeństwo zakupów.

Zalety wersji AnySharp PRO

Do ostrzenia noży gładkich i ząbkowanych.

Wytrzymałość zaklęta w metalu

Praca profesjonalnej kuchni to ogromne wyzwanie organizacyjne. Trzeba zadbać o każdy detal po to, by móc szybko i wydajnie serwować dania. Właśnie do tego potrzebne są ostre noże. I tu wkracza AnySharp PRO, czyli ostrzałka do noży kuchennych przeznaczona specjalnie do zadań specjalnych. To ostrzałka, z której można korzystać latami, nawet w tak wymagających warunkach, jak te w profesjonalnej kuchni czy zakładach mięsnych.

Wygoda dla wszystkich użytkowników

AnySharp® wyróżnia niebagatelny design. Dla profesjonalnych Szefów Kuchni najważniejsze są jednak rewelacyjne efekty ostrzenia. Ostrzałka bez problemu poradzi sobie z większością kuchennych noży. Ułatwia, więc pracę Szefom Kuchni, którzy nie muszą przerywać pracy i zajmować się pracochłonnym ostrzeniem noży. AnySharp® umożliwia im szybkie ostrzenie jedną ręką, bo drugą nie trzeba przytrzymywać korpusu ostrzałki. 

Znalezione w sieci

Opis

Do ostrzenia noży zwykłych i ząbkowanych.

Wytrzymałość zaklęta w metalu

Praca restauracyjnej kuchni to ogromne wyzwanie organizacyjne. Trzeba zadbać o każdy szczegół po to, by móc szybko i wydajnie serwować dania. Właśnie do tego potrzebne są ostre noże. I tu właśnie na scenę wkracza AnySharpPRO, czyli ostrzałka do noży kuchennych przeznaczona specjalnie do zadań specjalnych. To wyjątkowe urządzenie, które łączy w sobie poręczność i trwałość. To ostrzałka, z której można korzystać latami, nawet w tak wymagających warunkach, jak te w profesjonalnej kuchni czy zakładach mięsnych.

Lśniąca czerń i wyróżniające się właściwości

Lśniący, czarny metal, to najpopularniejszy kolor wersji PRO, wybierany przez mężczyzn. Idealny na prezent dla gotującego faceta. AnySharp® PRO w kolorze wolframu dobrze dopasuje się do każdego wnętrza. Świetnie uzupełnia wystrój kuchni. Dzięki niemu ostrzałka wygląda na mocną i stabilną. I dokładnie taka jest! To nie jest gadżet do zabawkowej kuchni. To profesjonalne urządzenie zaprojektowane z myślą o intensywnej pracy i trudnych warunkach. Kucharz bez naostrzonego noża jest przecież jak żołnierz bez karabinu. Koniecznie trzeba, więc go dobrze wyposażyć. Trwały, metalowy korpus AnySharp® jest bardzo wytrzymały, a płytki ostrzące — wymienne. Dlatego właśnie zakup tej ostrzałki do noży to inwestycja na lata, a używana w restauracyjnej kuchni na pewno szybko się zwróci w zaoszczędzonych roboczogodzinach.

Wygoda dla wszystkich użytkowników

AnySharp® wyróżnia niebagatelny design. Dla profesjonalnych kucharzy ważniejsze są jednak świetne efekty ostrzenia. Urządzenie doskonale radzi sobie z większością kuchennych noży, a nawet tasakami. Ułatwia, więc pracę kucharzom, którzy nie muszą przerywać pracy i zajmować się pracochłonnym ostrzeniem noży. AnySharp® umożliwia im ostrzenie jedną ręką, bo drugą nie trzeba przytrzymywać korpusu ostrzałki. Tym zajmuje się bardzo silna przyssawka. W samo ostrzenie noży kuchennych nie trzeba też wkładać zbyt dużo siły ani pilnować utrzymania właściwego kąta ostrza. Co ważne, noże mogą wygodnie ostrzyć także osoby używające głównie lewej ręki. Leworęczność nie powinna przecież być przeszkodą w pracy. Wystarczy tylko wyposażyć kuchnię w uniwersalne i funkcjonalne akcesoria.

Informacje dodatkowe

Waga 0,5 kg
Wymiary 20 × 20 × 20 cm

Strefa dla Pasjonatów ostrych noży:

Z czego są wykonane płytki ostrzące w ostrzałce Anysharp®?

Ze stopu węglika wolframu, twardością porównywalną z diamentem. W przemyśle używa się go m.in. w obróbce metalu i łożyskach.

Jaki jest kąt ostrzenia ostrzałki?

20 stopni, dla każdej ze stron ostrza. Jest to kąt większości ostrzy.

Jakich noży nie ostrzyć?

Ceramicznych oraz z drobnymi ząbkami np. noże do steków

Czy mocno dociskać nóż?

Zazwyczaj wystarczy delikatny nacisk na nóż podczas posunięć po płytkach. Czasami, gdy nóż jest bardzo tępy, możesz spróbować odrobinę większego nacisku.

Czy Anysharp® to ostrzałka do noży masarskich i rzeźnickich?

Tak, to ostrzałka idealna dla tego typu noży. Modele polecane dla Profesjonalistów, to AnySharp® PRO z metalowym korpusem.

Czy to ostrzałka do noży japońskich?

Jeśli Twój nóż ma zakres kątów ostrza między 15-18 stopni, zapytaj producenta noża.

Czy to ostrzałka do noży utwardzanych, tytanowych lub ze stali węglowej?

Tak, nasze płytki ostrzące są dużo twardsze niż te materiały, dlatego AnySharp® naostrzy je z łatwością

Czy to ostrzałka do nożyczek?

Nie, AnySharp® jest zaprojektowana do narzędzi z ostrzem w kształcie litery V.

Gdzie mogę przyssać ostrzałkę?

Na gładkich, czystych i odtłuszczonych powierzchniach np. blacie, szkle, lodówce, płytkach.

Czy mogę dokupić płytki ostrzące do ostrzałki?

Tak, dla najbardziej intensywnych użytkowników, mamy w ofercie zestaw wymienny płytek.

Czym różnią się podróbki od oryginalnej ostrzałki Anysharp®?

Podróbki niszczą noże - płytki, które maja ostrzyć, są wykonane z nieznanego materiału i są niedbale przymocowane, bez zachowania odpowiedniego kąta, przez co ruszają się i szczerbią noże. Przyssawka w podróbkach jest wykonana z twardej i sztywnej gumy, przez co nie trzyma się ona blatu i trzeba ją trzymać drugą ręką. Podróbki są niedbale wykonane z najtańszych materiałów i rozpadają się po kilku próbach użycia.

AnySharp® PRO Wolfram

97 zł

Na stanie