AnySharp® Classic Navy

65 zł

Doskonała ostrzałka do noży kuchennych:

  • łatwa w obsłudze dla osób prawo- i leworęcznych
  • przyssawka mocująca PowerGrip
  • kompaktowa i trwała
  • do noży ze stali utwardzonej oraz ząbkowanych
  • wykorzystuje technologię węglika wolframu
  • umożliwia bezpieczne ostrzenie noży kuchennych, minimalizuje ryzyko wypadków
  • optymalny kąt ostrzenia 20 stopni
  • zapewniając doskonałe wyniki bez specjalistycznych umiejętności

Na stanie

SKU: ASKSNAVY Kategoria: Tagi: ,

Sekret skuteczności ostrzałki AnySharp®

Sekretem  ostrzarki AnySharp® są dwie trójkątne płytki ostrzące, wykonane z węglika wolframu. To nowoczesny i zaawansowany materiał, powstający w wyniku syntezy metalicznego wolframu i węgla, w bardzo wysokich temperaturach dochodzących nawet do 2000 °C.

Dzięki tej nadzwyczajnej twardości, porównywalnej do najtwardszego na Ziemi minerału czyli diamentu, możliwe jest łatwe ostrzenie noża wykonanego np z hartowanej stali, a płytki ostrzące biją na głowę swoją skutecznością ale i żywotnością ostrzałkę diamentową, czy ostrzałkę ceramiczną jedynie napylonym na kółeczka materiałem ściernym.

Dopełnieniem skuteczności ostrzenia AnySharp® jest solidne, nieruchome podparcie ostrzałki, dzięki przyssawce z dźwignią –PowerGrip®. Taka skuteczna stabilizacja płytek ostrzących sprawia, że proces ostrzenia jest bardziej efektywny i dokładniejszy w porównaniu z ostrzałkami przytrzymywanymi drugą ręką.

Więcej przeczytasz w artykule: Dlaczego ostrzałki AnySharp® są doskonałe?

Robert Makłowicz, Jamie Oliver i Ken Hom 
o ostrzałkach AnySharp

AnySharp®, to ostrzałka najlepszych Szefów Kuchni na całym Świecie.

Robert Makłowicz

Opinia o ostrzałce do noży - Robert Makłowicz Szef Kuchni

Robert Makłowicz | Tego Pana w Polsce nie trzeba przedstawiać ?

Potwierdzam niezwykłą przydatność ostrzałek AnySharp,
niezastąpionego narzędzia pozbawiającego tępoty wszystkie noże,
które da się ostrzyć.
Swe spostrzeżenia opieram na empirii,
gdyż jestem posiadaczem takowych ostrzałek

Jamie Oliver

Opinia o ostrzałce do noży - Jamie Oliver Szef Kuchni

Jamie Oliver | Profesjonalny Szef Kuchni, autor wielu programów i książek kulinarnych

Jak poprawnie naostrzyć nóż używając stalki prętowej?
Najpierw kup sobie ostrzałkę AnySharp.
Zacznij od mocniejszych pociągnięć, potem kilka lżejszych aby przywrócić Twojemu nożowi krawędź tnącą!

Ken Hom

Opinia o ostrzałce do noży - Ken Hom Mistrz Kuchni Azjatyckiej

Ken Hom | prezenter BBC, Profesjonalny Szef Kuchni Azjatyckiej

Uwielbiam używać AnySharp-a! Dzięki niej, mój tasak jest ostrzy jak brzytwa. Jest łatwa w użyciu i nie rozstaję się z nią w kuchni!

Michał Fabiszewski

Opinia o AnySharp od MasterChef Michał Fabiszewski

MasterChef Michał Fabiszewski | Vice MasterChef 5 (TVN). Doświadczenie zdobywał pod okiem Wojciecha Modesta Amaro w AtelierAmaro. Obecnie szef kuchni Sodexo. Ambasador kulinarny polskiej wsi. Szuka w kuchni prawdy i prostoty.
Nie akceptuje tępych noży! Jak sam o sobie pisze „gotuje, inspiruje, nie zmywa ;)”

Nagrody i wyróżnienia

Gdzie kupisz AnySharp® Classic?

Kolory AnySharp® Classic

Jak ostrzyć nóż ostrzałką AnySharp®?

1. Przyssij ostrzałkę do blatu

Ostrzałkę dociśnij lekko do blatu i opuść dźwignię w dół.

Instrukcja mocowania PowerGrip szczelinowej ostrzałki AnySharp
Instrukcja mocowania PowerGrip szczelinowej ostrzałki AnySharp

2. Naostrz nóż, przeciągając go pomiędzy płytkami

Przeciągaj nóż do siebie, aż będzie ostry, tak jak lubisz.

Instrukcja ostrzenia noży za pomocą szczelinowej ostrzałki AnySharp
Instrukcja ostrzenia noży za pomocą szczelinowej ostrzałki AnySharp

Budowa ostrzałki AnySharp® Classic

  1. Dźwignia, dzięki której uruchomisz przyssawkę i przyssiesz ostrzałkę do blatu.
  2. Super twarde i skuteczne płytki ostrzące ze stopu węglika wolframu.
  3. Osłona chroniąca nóż przed uszkodzeniem.
  4. Korpus wykonany z metalu. W wersji Classic z wytrzymałego tworzywa.
  5. Przyssawka PowerGrip® zapewnia bezpieczeństwo. Dzięki niej możesz ostrzyć używając tylko jednej ręki.

Do jakich noży?

Jakie noże mogę naostrzyć?

  • gładkie i ząbkowane np. nóż do chleba,
  • nierdzewne lub ze stali węglowej,
  • tytanowe,
  • finki i scyzoryki,
  • tasaki i maczety,
  • noże myśliwskie, a nawet siekiery…

Jakich noży nie ostrzyć?

  • ceramicznych,
  • z drobnymi ząbkami np. noże do steków.
jakie noże kuchenne naostrzę ostrzałką szczelinową AnySharp
jakie noże kuchenne naostrzę ostrzałką szczelinową AnySharp

Jak rozpoznać rodzaj noża?

Podpowiadamy w naszej serii poradników:

Czym różnią się wersje Classic i PRO?

Wersje AnySharp® Classic posiadają:

  • Korpus z wytrzymałego tworzywa
  • 2 lata gwarancji

Wersje AnySharp® PRO posiadają:

  • Korpus z metalu
  • 10 lat gwarancji

Obie wersje posiadają ten sam system ostrzący z płytkami ze stopu węglika wolframu oraz są tej samej wielkości.

Więcej detali pokazaliśmy w osobnym artykule: Classic vs PRO

10 lat Gwarancji na produkt i Gwarancja Satysfakcji

2 lata gwarancji na wersję Classic

Gwarancja obejmuje całą ostrzałkę AnySharp®. Żywotność płytek ostrzących to 10.000 przeciągnięć nożem. Osoby, które bardzo dużo ostrzą, mogą zamienić płytki stronami. Dzięki temu będziesz cieszyć się ostrzałką na nowo.

Gwarancja Satysfakcji na wersje Classic

Jesteśmy tak pewni skuteczności ostrzenia ostrzałki AnySharp®, że możesz dokonać zwrotu do 14 dni, nawet po jej użyciu.

Możesz też sprawdzić, jak dbamy o bezpieczeństwo zakupów.

Zalety wersji AnySharp Classic

Klasyczne rozwiązanie na miarę każdej kuchni

Jeśli lubisz bezpieczne i uniwersalne rozwiązania, to czarna AnySharp® jest właśnie dla Ciebie. Klasyczna czerń sprawdzi się w każdej kuchni — tej nowoczesnej i staromodnej. To kolor, który zawsze wygląda dobrze. Dokładnie tak jak mała czarna, zawsze jest na miejscu i zawsze jest powodem do dumy. Jak to się dzieje, że czarny tak dobrze wygląda?

Zdolność do dopasowania się

Czarny kolor wyróżnia się tym, że pasuje zawsze i wszędzie. Nie jest to ani odcień ciepły, ani zimny. To po prostu kolor neutralny. Dzięki temu jest też bardzo użyteczny. Możesz go wybrać zawsze wtedy, kiedy nie do końca masz już plan na urządzenie własnej kuchni. Stawiając na czerń, nie musisz mieć już przygotowanej pełnej palety barw, jakie będą wykorzystane w aranżacji Twojego mieszkania. Dzięki temu możesz wyposażyć się w AnySharp® Classic jeszcze zanim zaczniesz przeglądać katalogi mebli kuchennych. To ważne, bo bez szafek w kuchni można gotować, a bez ostrych noży — po prostu się nie da. Możesz, więc kupić sobie ostrzałkę do noży kuchennych jako pierwszy gadżet na nowe mieszkanie. Na pewno się przyda! Tym bardziej że możesz używać jej nawet jedną ręką. Mało tego, urządzenie jest też wygodne dla osób leworęcznych. A fakt, że nie trzeba mieć wiele siły do ostrzenia na niej noży sprawia, że czarna AnySharp® Classic jest ostrzałką uniwersalną pod każdym względem.

Świetny pomysł na prezent

Stonowana kolorystyka AnySharp Classic sprawia, że pasują one do każdego wnętrza. Dzięki temu są też świetnym pomysłem na oryginalny i praktyczny prezent. Skuteczna ostrzałka do noży z Ikei przyda się pewnie w każdym domu. Taki gustowny dodatek to dobry pomysł na oryginalny prezent na każdą okazję. Co ważne, można go podarować, nawet nic nie wiedząc o aranżacji mieszkania. Czarna ostrzałka AnySharp® na pewno się do niego dopasuje. Jest nowocześnie? Rustykalnie? Klasycznie? A może na bogato? To nie ma żadnego znaczenia, bo AnySharp® po prostu będzie wyglądać tam dobrze. Taki prezent to strzał w dziesiątkę!

Znalezione w sieci

Opis

Ostrzy noże gładkie i ząbkowane.

Ognista czerwień dla tych, którzy nie boją się kolorów

AnySharp® Classic w kolorze czerwonym to propozycja dla wszystkich tych, którzy nie boją się wyrazistych i intensywnych kolorów. Soczysta czerwień doskonale ożywi kuchnię, w której występują już takie silne akcenty kolorystyczne. Świetnie będzie wyglądać w połączeniu z bielą, czernią i szarością. W niektórych projektach czerwień tworzy szalone połączenia z żółcią i zielenią. To zestawy kolorystyczne, które coraz częściej można znaleźć w modnych i nowoczesnych kuchniach. Wielu projektantów wnętrz chętnie po nie sięga po to, by tworzyć unikatowe aranżacje i niezwykłe koncepcje. A AnySharp® ze swoim futurystycznym designem doskonale się w nie wpisuje.

Ładne i praktyczne

W błędzie jest każdy, komu wydaje się, że AnySharp® to tylko designerski dodatek. To mała ostrzałka do noży kuchennych, która poradzi sobie z ostrzami różnych marek. Poradzi sobie z nożami najpopularniejszych marek — z nożami z Ikei, nożami Fiskars czy też nożami Gerlacha. Bez większych trudności naostrzy też noże innych, mniej znanych marek. Jest uniwersalna, więc można na niej skutecznie ostrzyć noże gładkie i te z ząbkami. W końcu będziesz mógł bez problemu poradzić sobie z krojeniem chleba — miękkiego w środku i chrupkiego na zewnątrz. Z AnySharp® nie musisz, więc dłużej zastanawiać się, jak naostrzyć nóż, tylko po prostu to robisz. Szybko, wygodnie i bezpiecznie! To właśnie jest rozwiązanie na miarę naszych czasów.

Nie wymaga dużo siły!

AnySharp® wyróżnia się tym, że jej używanie nie wymaga wcale dużo siły. Po prostu przymocowujesz ją do blatu przy pomocy silnej przyssawki i ostrzysz nóż jedną ręką. Drugą nie musisz przytrzymywać urządzenia. Stabilność zapewnia właśnie przyssawka. To wyjątkowe udogodnienie, które będzie pomocne w każdej kuchni. Tym bardziej że ostrzałka jest trwała i zostanie z Tobą i Twoją rodziną na długie lata. Po co wybierać półśrodki, skoro możesz mieć AnySharp?

Świąteczna aranżacja dla ostrzałek do noży
Świąteczna aranżacja dla ostrzałek do noży

 

Informacje dodatkowe

Waga 0,5 kg
Wymiary 20 × 20 × 20 cm

Strefa dla Pasjonatów ostrych noży:

Z czego są wykonane płytki ostrzące w ostrzałce Anysharp®?

Ze stopu węglika wolframu, twardością porównywalną z diamentem. W przemyśle używa się go m.in. w obróbce metalu i łożyskach.

Jaki jest kąt ostrzenia ostrzałki?

20 stopni, dla każdej ze stron ostrza. Jest to kąt większości ostrzy.

Jakich noży nie ostrzyć?

Ceramicznych oraz z drobnymi ząbkami np. noże do steków

Czy mocno dociskać nóż?

Zazwyczaj wystarczy delikatny nacisk na nóż podczas posunięć po płytkach. Czasami, gdy nóż jest bardzo tępy, możesz spróbować odrobinę większego nacisku.

Czy Anysharp® to ostrzałka do noży masarskich i rzeźnickich?

Tak, to ostrzałka idealna dla tego typu noży. Modele polecane dla Profesjonalistów, to AnySharp® PRO z metalowym korpusem.

Czy to ostrzałka do noży japońskich?

Jeśli Twój nóż ma zakres kątów ostrza między 15-18 stopni, zapytaj producenta noża.

Czy to ostrzałka do noży utwardzanych, tytanowych lub ze stali węglowej?

Tak, nasze płytki ostrzące są dużo twardsze niż te materiały, dlatego AnySharp® naostrzy je z łatwością

Czy to ostrzałka do nożyczek?

Nie, AnySharp® jest zaprojektowana do narzędzi z ostrzem w kształcie litery V.

Gdzie mogę przyssać ostrzałkę?

Na gładkich, czystych i odtłuszczonych powierzchniach np. blacie, szkle, lodówce, płytkach.

Czy mogę dokupić płytki ostrzące do ostrzałki?

Tak, dla najbardziej intensywnych użytkowników, mamy w ofercie zestaw wymienny płytek.

Czym różnią się podróbki od oryginalnej ostrzałki Anysharp®?

Podróbki niszczą noże - płytki, które maja ostrzyć, są wykonane z nieznanego materiału i są niedbale przymocowane, bez zachowania odpowiedniego kąta, przez co ruszają się i szczerbią noże. Przyssawka w podróbkach jest wykonana z twardej i sztywnej gumy, przez co nie trzyma się ona blatu i trzeba ją trzymać drugą ręką. Podróbki są niedbale wykonane z najtańszych materiałów i rozpadają się po kilku próbach użycia.

AnySharp® Classic Navy

65 zł

Na stanie