Pytania i odpowiedzi

 

Jak naostrzyć nóż, ostrzałką AnySharp?

 

 

 

Przygotowanie do ostrzenia noży

Wyczyść

Powierzchnia do której przymocujesz
ostrzałkę powinna być gładka, czysta i odtłuszczona.

Ostrzenie noży ostrzałką Any Sharp

Zacznij

Ułóż ostrze, tak aby rączka noża była
blisko ostrzałki.

       
Ostrzałka z przyssawką AnySharp

Wybierz miejsce

Ustaw dźwignię do góry, wybierz
miejsce na blacie.
Ustaw ostrzałkę tak, aby strzałka
na korpusie była
zwrócona w Twoją stronę.

Jak używać ostrzałki AnySharp

Naostrz. Bądź delikatny!

Przeciągaj nóż delikatnymi pociągnięciami
w kierunku wskazywanym przez strzałkę.
Powtarzaj czynność do uzyskania
pożądanej ostrości.

       
Ostrzałka przysysana do blatu AnySharp

Przymocuj

Dociśnij lekko ostrzałkę i opuść
dźwignię w dół.
Sprawdź czy ostrzałka jest mocno
przymocowana.

Oczyść blat po ostrzeniu ostrzałką

Wyczyść

Za każdym razem oczyść blat przed
i po ostrzeniu.

       
Ostrzenie noży AnySharp

Uwaga!

  • W trakcie ostrzenia mogą pojawić się metalowe opiłki z ostrza. Wyczyść nóż przed użyciem. 
  • Przesuwaj ostrze tylko w kierunku zgodnym ze strzałką na górze ostrzałki.
  • Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci.
  • Używaj tylko lekkiego nacisku. Całkowicie tępy nóż potrzebuje nawet kilkudziesięciu przeciągnięć.

 

 

Częste pytania i odpowiedzi

 

 

Czym wyróżnia się wersja Pro?

Korpus

Korpus w Anysharp Classic i Editions jest wykonany z wytrzymałego tworzywa,
a w wersji Pro i Pro Chef z metalu.

Gwarancja

Wersja Pro i Pro Chef posiada 10 letnią gwarancję,
a Classic i Editions 2 letnią


Opakowanie
 

AnySharp Pro, Pro Chef i Editions jest zapakowana w eleganckie pudełko,
natomiast Classic w blister.
Wszystkie wersje ostrzą równie skutecznie.

 

 

Czy mogę naostrzyć noże ceramiczne?

Nie

Ostrzałka Anysharp nie została zaprojektowana do ostrzenia noży ceramicznych.

 

 

Czy mogę naostrzyć japońskie noże?

Możliwe, ale nie zawsze

Jeśli Twój nóż ma zakres kątów ostrza między 15-18 stopni, lepiej zapytaj producenta o odpowiednią ostrzałkę.

 

 

Co jeszcze mogę naostrzyć?

Ostrzałka będzie działać z każdym ostrzem w kształcie litery V.
Jeśli zmieścisz ostrze między płytkami, to naostrzysz nawet siekierę!

 

 

Czy powinienem dociskać nóż?

Nie! Ostrz delikatnie

Anysharp potrzebuje delikatnych posunięć aby ostrzyć.

 

 

Jak długa jest gwarancja na ostrzałkę?

Wersja Classic i Editions ma 2 letnią gwarancję,
a AnySharp PRO i Pro Chef 10 letnią.

Warunki gwarancji dotyczą użytkowania domowego (niekomercyjnego).

 

            

Jaka jest rola przyssawki?

Bezpieczeństwo

Naostrzysz noże bez przytrzymywania ostrzałki
druga ręką

 

 

Jaki jest kąt ostrzenia?

20 stopni

AnySharp osiąga najlepszy kąt 20 stopni,
dla każdej ze stron ostrza

 

 

Czy mogę ostrzyć noże utwardzane,
tytanowe lub ze stali węglowej?

Tak

Nasze płytki ostrzące są dużo twardsze
niż te materiały, dlatego AnySharp naostrzy
je z łatwością

 

Czy mogę naostrzyć każdy ząbkowany nóż?

Anysharp ostrzy noże z szerokimi ząbkami, np noże do chleba.
Nie dotyczy to noży z drobnymi ząbkami np. noże do steków.

 

 

Czy mogę naostrzyć narzędzia z pojedynczym ostrzem, jak nożyczki?

Nie

AnySharp jest zaprojektowana do narzędzi z ostrzem
w kształcie litery V.

 

 

Gdzie mogę przyssać ostrzałkę?

Na gładkich, czystych i odtłuszczonych powierzchniach

Na gładkim blacie, szkle, lodówce, płytkach.

 

 

Czy jest to narzędzie dla leworęcznych osób?

Tak

Ostrzałka będzie tak samo wygodna dla lewo i praworęcznych osób.

 

 

Czy mogę naostrzyć kompletnie tępe ostrze?

Tak

Zacznij od mocniejszych posunięć aby nadać kształt ostrzu i skończ delikatnymi posunięciami.

 

 

 

Jak odróżnić oryginał od podróbki?

 

 

 

Ostrzałki AnySharp podróbka i oryginał różnice

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl