Strefa dla Pasjonatów ostrych noży:
Z czego są wykonane płytki ostrzące w ostrzałce Anysharp®?
Ze stopu węglika wolframu, twardością porównywalną z diamentem. W przemyśle używa się go m.in. w obróbce metalu i łożyskach.
Jaki jest kąt ostrzenia ostrzałki?
20 stopni, dla każdej ze stron ostrza. Jest to kąt większości ostrzy.
Jakich noży nie ostrzyć?
Ceramicznych oraz z drobnymi ząbkami np. noże do steków
Czy mocno dociskać nóż?
Zazwyczaj wystarczy delikatny nacisk na nóż podczas posunięć po płytkach. Czasami, gdy nóż jest bardzo tępy, możesz spróbować odrobinę większego nacisku.
Czy Anysharp® to ostrzałka do noży masarskich i rzeźnickich?
Tak, to ostrzałka idealna dla tego typu noży. Modele polecane dla Profesjonalistów, to AnySharp® PRO z metalowym korpusem.
Czy to ostrzałka do noży japońskich?
Jeśli Twój nóż ma zakres kątów ostrza między 15-18 stopni, zapytaj producenta noża.
Czy to ostrzałka do noży utwardzanych, tytanowych lub ze stali węglowej?
Tak, nasze płytki ostrzące są dużo twardsze niż te materiały, dlatego AnySharp® naostrzy je z łatwością
Czy to ostrzałka do nożyczek?
Nie, AnySharp® jest zaprojektowana do narzędzi z ostrzem w kształcie litery V.
Gdzie mogę przyssać ostrzałkę?
Na gładkich, czystych i odtłuszczonych powierzchniach np. blacie, szkle, lodówce, płytkach.
Czy mogę dokupić płytki ostrzące do ostrzałki?
Tak, dla najbardziej intensywnych użytkowników, mamy w ofercie zestaw wymienny płytek.
Czym różnią się podróbki od oryginalnej ostrzałki Anysharp®?
Podróbki niszczą noże - płytki, które maja ostrzyć, są wykonane z nieznanego materiału i są niedbale przymocowane, bez zachowania odpowiedniego kąta, przez co ruszają się i szczerbią noże. Przyssawka w podróbkach jest wykonana z twardej i sztywnej gumy, przez co nie trzyma się ona blatu i trzeba ją trzymać drugą ręką. Podróbki są niedbale wykonane z najtańszych materiałów i rozpadają się po kilku próbach użycia.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.